Beiratkozás 2020/2021

Kedves Szülők!
Szombaton (04.10-én) megnyílik a Kréta felület az online beiratkozáshoz. Szeretnénk ehhez segítséget nyújtani Önöknek. Ezért hétfőn (04.12-én) max. 45 perces online igazgatói tájékoztatókat tartunk a https://letsmeet.hu/yjgzigla felületen (16:00, 17:00 és 18:00 órai kezdettel)
Kérjük Önöket, a hétvégén tanulmányozzák a Kréta beiratkozási felületét, és amennyiben bármilyen problémájuk, kérdésük merülne fel, csatlakozzanak a tájékoztatóhoz!
 
Sipos Ferenc
igazgató

 

Elsősök beiratkozása a 2021-2022-es tanévre

Húsvéti üdvözlet

Húsvét2021

Kedves Petőfis Diákok! Tisztelt Szülők! Kedves Kollégák!

Sok szeretettel köszöntök Mindenkit a mai ünnepnapon. Bízom abban, hogy már mindenkit megérintett a Húsvét ünnepe. Kit annak liturgiája, kit a családi közösségben eltöltött idő – sonkafőzés, tojásfestés, készülődés Húsvétra.

Remélem, hogy ebben a mai normálisnak semmiképpen nem mondható helyzetben az elkövetkező időszak hozzásegít bennünket ahhoz, hogy legalább valamennyit visszakapjunk a régi, normális életünkből. Amikor nem szükséges lehúzni a maszkot ahhoz, hogy megismerjük egymást, visszakapjuk a kézfogást, az ölelést, az érintést. Nem kell attól rettegnünk, hogy vajon ki lesz beteg a következő napon?!
Sokat tettünk ezért az elmúlt egy évben. Legyünk még türelemmel – csak vége lesz hamarosan.
Lehet, hogy ez is az idei Húsvét üzenete! Bízzunk abban, hogy ez lesz a mi újjászületésünk!

Áldott Húsvétot kívánok!

Sipos Ferenc
igazgató

UI: Kedves férfiak, fiúk! Ne felejtkezzünk el a hétfői locsolás hagyományáról – még akkor sem, ha ez még ebben az évben nem mehet a szokásos módon! Legyünk találékonyak! Az online locsolás nem az igazi, de mégis többet ér, mint a semmi!

Kötelező testhőmérséklet mérés bevezetése

Tisztelt Szülők!

A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Korm. rendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött. A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak és a tanulók testhőmérsékletének mérése.

A döntés értelmében foglalkoztatott csak akkor lehet az intézményben, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 ̊C) Kiskorú tanuló esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, akkor a többi tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul értesíteni kell.

A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a tanulót kísérő nagykorú személy (szülő, idősebb testvér stb.) maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.