Beiskolázás 2021/2022

Tisztelt Szülők!

A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapafokú művészeti Iskola a 2021/2022-es tanévben 3 első osztály indítását tervezi
(2 tánc- és mozgásművészeti és egy hagyományos).

Az induló osztályok tanítói:
Hart Enikő
Plájerné Orbán Mária
Vargáné Krug Erika

A Balfi Tagiskolában Simonné Áder Éva.

Üdvözlettel és tisztelettel

Sipos Ferenc
igazgató

 

Igazgatói köszöntő – tudnivalók!

Kötelező testhőmérséklet mérés bevezetése

Tisztelt Szülők!

A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Korm. rendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött. A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak és a tanulók testhőmérsékletének mérése.

A döntés értelmében foglalkoztatott csak akkor lehet az intézményben, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 ̊C) Kiskorú tanuló esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, akkor a többi tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul értesíteni kell.

A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a tanulót kísérő nagykorú személy (szülő, idősebb testvér stb.) maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.