Az elektronikus ellenőrző használata

Iskolánk az idei tanévben is a KRÉTA e-Naplót használja, amely elektronikus ellenőrzőn keresztül nyújt információt a szülőknek. Az e-ellenőrzőhöz a https://klik030507001.e-kreta.hu weblapon keresztül férünk hozzá, ahol a KRÉTA rendszer bejelentkezési felülete jelenik meg. Kétféle bejelentkezés lehetséges: a tanulói, amelynél a felhasználónév a tanuló OM azonosítója lesz (diákigazolványon megtalálható, 7-tel kezdődő 11 jegyű szám), a jelszó pedig a születési dátum ÉÉÉÉ-HH-NN (kötőjeles!) formátumban; valamint a gondviselői, amelynél a felhasználónév kiegészült G01 illetve G02 (nagy G, nulla, egy/kettő) végződéssel (77777777777G01), a jelszó változatlanul a születési dátum. Ezt a belépés után meg lehet változtatni. A gondviselői belépést az elsős szülők automatikusan megkapják a beiratkozáskor megjelölt e-mail címre, de ezt később is lehet igényelni. A belépési felületen megtalálható “Gondviselői hozzáférés igénylése” linkre klikkelve a rendszer egy kérvényt küld az iskolának, amely a gondviselő e-mail címére elküldi a kért belépési azonosítókat. Kérjük ezeknek az azonosítóknak az elmentését!

Az e-ellenőrző tartalmazza azokat a tanulmányi és mulasztási adatokat, házi feladatokat, amelyeket a pedagógus az e-naplóban feltüntet. Ezt mind a tanulói belépésnél, mind pedig a gondviselőinél meg lehet nézni. Az üzenetek, kérvények, igazolások kezelése során viszont ez a két belépési lehetőség elkülönül egymástól!

Az e-ellenőrző mobiltelefonon a Play Áruházból letölthető KRÉTA ellenőrző nevű alkalmazással is használható, amelyben megkereshető az iskola  és a kívánt tanuló, ugyanazokkal a belépési adatokkal, mint a weblapon. Így a szülő bármikor, bárhonnan láthatja a tanuló iskolai értesítőit, értékeléseit.

Mindenféle problémát az info@petofisopron.hu e-mailen szíveskedjenek jelezni az iskola és tanulói adatok feltüntetésével.